چگونه میتوانم ارتباط بهتری با فرزندم برقرار کنم؟

یکی از راههای کمک به فرزندان براِی داشتن احساس تعلق، برقراری ارتباط مؤثر با آنهاست. ارتباطات مثبت و قوی راهی است طولانی به سمت کمک کردن به کودکان به منظور یاد دادن همکاری و مسئولیتپذیری.
به گزارش پایگاه خبری ورس ؛ چهار جزء تشکیلدهنده ارتباطات قوی عبارتند از:
• احترام گذاشتن: گاهی والدین از اینکه فرزندشان به آنها احترام نمیگذارد، گلهمند میشوند؛ در حالی که بسیاری از مواقع، این بزرگسالان هستند که خود به کودکان بیاحترامی میکنند. چگونه؟ با خردهگیری، فریاد زدن، کتک زدن، تحقیرکردن، تعیین معیارهای سختگیرانه و یا با انجام دادن کارهایی که خود کودک میتواند انجام دهد.
• شاد بودن: از کجا شروع کنیم؟ یک «صبح بخیر» همراه با لبخند میتواند سراسر روز شما و فرزندتان را دلچسب کند. شاد بودن نیاز به برنامه مفصل ندارد. کارهایی مانند غذا درست کردن و خرید کردن، فرصت مناسبی برای خوش بودن است. گاهی از فرزندتان بخواهید برایتان لطیفه تعریف کند.
• دلگرم بودن: برای اینکه کودکان احساس کفایت و محبوبیت کنند، به دلگرمی نیاز فراوان دارند. دلگرمی یعنی بر اشتباههای فرزندان کمتر تکیه کنید و برای نقاط قوت آنها اهمیت بیشتری قائل شوید. به گونهای که کودکان برای همکاری صادقانه آماده شوند، باید در مورد خودشان احساس خوبی داشته باشند. توجه کنید چقدر به فرزندتان «نه» میگویید و تا حد امکان «نه» گفتن را کاهش دهید. اگر نمیتوانید به پاسخهای مثبت فکر کنید، حداقل چیزی نگویید. دلگرمی حاوی این پیام است که «من به تو اطمینان دارم».
• عشق ورزیدن: هر کودکی برای اینکه احساس امنیت داشته باشد، باید حداقل یک بزرگسال را دوست داشته باشد که او نیز دوستش داشته باشد. والدین باید علاقه خود را از طریق گفتهها و اعمالشان نشان دهند؛ مانند گفتن عباراتی چون «دوستت دارم»، در آغوش گرفتن و دست بر سر و روی فرزند کشیدن، گفتار و رفتار محترمانه و ایجاد شرایطی که فرزندان بتوانند بهصورت مسئولانه و مستقل رشد کنند.
تهیه و تدوین: سحر پورابراهیمی