شفت برخوردار یا محروم؟

basirشهرستان شفت از گذشته های دور تاکنون مورد بی مهری قرار گرفته و همین امر سبب شده تا در جایگاهی که شایسته ی آن است قرار نداشته باشد و در مسیر توسعه از دیگر شهرستان های گیلان عقب نگهداشته شود. گرچه پس از پیروزی انقلاب تلاش هایی برای رفع محرومیت صورت گرفت امّا به علت عمق مشکلات و محرومیت و نیز در مقایسه با سایر شهرستان ها، حرکت ها چندان چشمگیر نبوده ونیاز به تلاش بیشتر است . ضمن تقدیر و سپاس از زحمات و تلاش های انجام شده، سوال ما این است که آیا جایگاه شفت این است که می بینیم یا استحقاق بیشتر از این را دارد و هنوز به جایگاه حقیقی خود نرسیده است؟
علت یا علت های عقب ماندگی و محرومیت شفت چیست؟ برای رفع محرومیت چه کسانی باید تلاش کنند و چه کارهایی باید انجام دهند؟ شفت با توجه به مواهب طبیعی، فرصت مناسبی برای رشد دارد و اگر توانمندی های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی شهرستان شناسایی می شد و با برنامه ریزی صحیح به پیش می رفت، امروز فاصله شهرستان شفت با دیگر شهرستان ها اینقدر زیاد نبود.
شاید بعضی ها به ظن خود بخواهند شفت را از شهرستان های برخوردار بنامند امّا واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد. مطمئناً شهرستان های برخوردار باید دارای مؤلفه هایی باشند و ملاک سنجش شهرستان های برخوردار و محروم ، دارا بودن و یا فقدان آن ملاک ها باشد.
آمار و ارقام اریه شده می بایست از درجه اعتبار بهره مند باشد . صاحبنظران شفت را روستا شهر می دانند و اگر به تصاویر شهر در  دوره های مختلف  نگاه کنیم و یا از افرادی که گذشته شفت را به یاد دارند ، تفاوت شفت گذشته و حال را پرسش کنیم متوجه خواهیم شد که تغییر چندانی رخ نداده است!!
آنانی که شفت را به دلیل گاز رسانی به چند روستا ، برخوردار می دانند، آیا تا به حال از خود پرسیده اند که چرا مردم از شفت مهاجرت کرده و طبق آمارهای رسمی هر سال شاهد کاهش جمعیت هستیم؟ کافیست آقایان نگاهی به سرشماری ها نموده تا به این باور برسند که مردم به خاطر محرومیت از شفت فرار می کنند.
یکی از بزرگترین مشکلات و محرومیت های شفت ، مشکل مدیریتی است. متانت و بزرگواری مردم شفت در بسیاری مواقع سبب سوء استفاده بعضی ها گردیده و برای تصدی ادارات شهرستان ، نیروهای تازه کار را جهت کارآموزی معرفی می کنند که پس از یادگیری کارها ، با توجه به وعده قبلی ، محل مأموریت آنان تغییر خواهد یافت و یا جهت کمک به عده ای ، آنان را در آستانه بازنشستگی به شفت می فرستند تا ایام پایانی کار خود را آرام و بی دردسر در شفت سپری کنند و با حقوق مدیریت باز نشسته شوند.
یقیناً اینان انگیزه و توان لازم را برای کار نخواهند داشت. آیا معتقدان به حق الناس و معاد ، توجیهی برای اینگونه مدیریت دارند؟
ضعف در شناسایی نیازها و مشکلات شهرستان و اولویت بندی آن و عدم توانایی در جذب بودجه لازم و هزینه ی آن براساس مشکلات اولویت بندی شده  را به وضوح در شهرستان می بینیم.
بعضی ها برای پوشاندن ضعف خود ، به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک می کنند . به جای ارتباط با مردم و شنیدن صحبت ها و نقدهای آنان ، از مردم گریزان بوده و اگر روزی با آنان برخورد کنند به جای شنیدن که یکی از راه های موفقیت مدیران است شروع به سخنرانی کرده و مجال صحبت را به مردم نمی دهند و محل کار خود را با دانشگاه و … اشتباه می گیرند . یک مدیر قبل از هر چیز باید گوش شنوا داشته باشد .
مدیری که وارد شهرستان شده باید بداند که نیامده جایی را اشغال کند،بلکه قبول کرده تا وقت بگذارد و با همفکری مردم و صاحبنظران ، جایگاه شهرستان را ارتقاء بخشد. آیا دیر آمدن و زود رفتن با این میثاق منافات ندارد؟
در  ابتدای انقلاب کسانی که مسئولیت می پذیرفتند با تمام توان در خدمت مردم بودند و زمان و مکان را نمی شناختند . امّا اکنون در پایان ساعت اداری اگر انتهای بلوار هفده شهریور بمانید مسابقه آقایان را در فرار از شفت خواهید دید!
آیا اگر شفت برخوردار بود آقایان اینگونه مشتاقانه از آن فرار می کردند؟
بعضی از خانه های سازمانی خالی و یا به کارمندان جزء واگذار شده است ؛ چرا؟ مگر برای اسکان مسئولین ساخته نشده است؟ آمار بگیرید که کدام یک از مسئولین در شفت ساکن هستند؟
اگر آقایان در شفت ساکن می شدند و خدمت به مردم را بر امور دیگر ترجیح می دادند، یقیناً از نزدیک مشکلات شهرستان را لمس می کردند و می توانستند با همکاری و مساعدت نیروهای بومی در رفع مشکلات گام بردارند.
عدم توسعه ی شهرستان با توجه به طبیعت سرسبز و امکانات بالقوه و نیروهای خوش فکر و توانمند ، نتیجه ی چیست؟
آیا غیر از سوء مدیریت چیز دیگری می تواند باشد؟
نمی دانم که شفت کجا برخوردار است که دارای فقط یک دبستان دختر و یک دبستان پسر که هر کدام در  دو شیفت با تراکم بالای دانش آموزاست،  می باشد؟
واقعاً شرم آور است که شفت دارای یک مدرسه متوسطه اوّل برای دو جنس مخالف بوده و تغییر شیفت دختر و پسر جای بحث دارد. با توجه به ساخت مدرسه شهید بهشتی که کار آن مجدداً آغاز شده، نیاز به ساخت دو مدرسه در شهر می باشد تا حداقل مدارس ابتدایی دختر و پسر به یک شیفت تبدیل شوند تا دانش آموزان از کیفیت آموزشی مناسبی بهره مند شوند.
آقایان بگویند شفت کجا برخوردار است که هنوز بسیاری از کارها به علت مدیریت مشترک دو شهرستان باید در شهرستان همجوار انجام شود و کم توجهی به شفت طبق روال گذشته همچنان محسوس است .
آقایان چقدر در جهت استقرار آن اداره ها در شفت گام برداشته اند؟
چه برنامه ای برای آینده شفت ترسیم شده است؟ آیا سند توسعه ی شفت با توجه به پتانسیل های موجود، کارشناسی گردیده یا با کپی اوراق قبلی ، سلب مسئولیت شده است؟
چه برنامه ای برای استفاده کودکان ،نوجوانان و جوانان تهیه شده تا اوقات فراغت آنان به بطالت سپری نشود؟
واقعاً چه کسی در قبال انحراف جوانان و گرایش آنان به قلیانسراها مقصر بوده و باید پاسخگو باشد؟ آیا بهتر نیست بجای برخورد قهری ، اوقات فراغت آنان را بهینه نموده تا تفکر دیگری در خیال آنان نگنجد؟
خدا می داند که چقدر آمار و ارقام آنچنانی به بالا ارسال می شود و با این آمار و ارقام بطور قطع باید شاهد مدینه فاضله باشیم.
زمانی موفق هستیم که از پتانسیل های موجود نهایت بهره را برده و از نیروها به صورت تخصصی بکارگیری شود. در این صورت شاهد تکراری بودن جلسات و چهره ها نخواهیم بود.
پس از گذشت ۳۷ سال از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی ،دیگر نباید از نداشتن نیروهای کیفی صحبت کنیم. اگر هر سال ۱۰ نفر آماده می شدند ، امروز شاهد محیط مناسب تر بودیم.
کدام نهاد یا سازمان می بایست در تقویت باورهای دینی و ملی فرزندان این منطقه تلاش کند؟ آیا در این زمینه توفیقی که در شأن شفت باشد حاصل شده است؟
خدا می داند که با سهل انگاری بعضی ها به کدام سمت و سو می رویم؟ آقایانی که حاضر نیستند یک شب را در شفت به روز برسانند ،خود را ناجی و قیم شفت می بینند، درحالی که به دور خود پیله تنیده اند و خودشان هستند و خودشان.
چرا باید در بیرون برای شفت تصمیم گیری شود؟ خواهشاً آقایان از هر حزب و جناحی که هستند، به شفت نگاهی واقع  بینانه داشته باشند و از همه امکانات در راه پیشرفت شهرستان استفاده  کنند. نکند به قول دکتر حسابی برای آباد کردن خانه شان، مملکت(شفت) را تخریب کنند./ ; دوهفته نامه روز بعد

‫۴ دیدگاه ها

  1. با سلام و احترام خدمت جناب کارگر بصیر و همه همشهریان و دردمندانی که سعی در بیان مشکلات و نارسایی های این شهرستان محروم با هر وسیله ممکن دارند .
    اما جناب آقای بصیر ضمن تشکر فراوان از شما که با بیانی شفاف و قاطع به شرح واقعیتهای موجود امروز شفت پرداختید حقیقت این است که بیشتر از هر کار دیگری امروز وظیفه آحاد مردم شفت برای پایان دادن به سلسله بی مهریها این است که برای درمان دردهای عنوان شده خود اقدام نمایند و منتظر دستهای یاری رسان نباشند . مردم شفت بیش از هر کس دیگری بار سنگین محرومیت را بر دوش کشیده اند و لازمه خلاص شدن از عقب ماندگیهایی که طی سالیان متمادی از بی توجهی و بی تدبیری برخی مدیران و مسئولان بر آنان تحمیل شده است این است که در تصمیم گیریهای خود در سپردن بار امانت به دیگران تجدید نظر اساسی داشته باشند و مطالبه گری در پی سپردن امانت را بطور جد در دستور کار خود قرار دهند .

  2. تشکر از آقای بصیر.
    پیشرفت و بالا رفتن سطح کشور ویا یک شهر و در کل یک جامعه به طور کامل وابسته به افراد تحصیل کرده و افراد با تجربه در تک تک جایگاهای تخصصی آن شهر و یا کشور است.بدوراز هرگونه نگرش سیاسی کشوری همانند امریکا میلیون ها دلار هزینه بابت جذب استعدادهای سایر کشورهای برای جایگاهای تخصصی خود میکند در هر زمینه ایی از صنعت تا….این همه هزینه برای چیست تنها یک جواب دارد آن هم دیده شدن و برتری است.که از این دیده شدن و برتری خیلی ارزش ها برای یک جامعه بدست می آید.ما سختی های زیادی را تحمل کرده ایم ولی با چه هدفی؟با وگذاری جایگاهای تخصصی به افراد غیر متخصص ؟جوانان تحصیل کرده شهرستان امروز یا در خارج شهرستان مشغول به کارند یا در داخل شهرستان در آژانس ها ،قلیان سراها یا حداکثر باز کردن یک مغازه با هزینه شخصی،استعدادهای داخل شهرستان چگونه دارند پرورش پیدا میکنند با چگونه اساتیدی؟
    خوب با این وضعیت یک شهر و یک کشور شاید در یک مقطع زمانی یک پیشرفت هایی داشته باشد ولی به هیچ عنوان ادامه دار نخواهد بود.
    مشکل به هیچ عنوان از خارج شهرستان نیست وقتی خودمان چشممان را به روی ارزش ها و استعدادهای خود مان بسته ایم انتظاری نباید داشت.به امید ظهور

  3. سلام
    با تشکر از آقای بصیر
    واقعا مقاله خوبی بود
    مخصوصا آن قسمت که آقایانی که حاضر نیستند یک شب را در شفت به سر کنند خود را ناجی و قیم شفت می دانند
    خیلی خوب است که برای یکبار هم که شده در پایان ساعت اداری برویم در انتهای خیابانهای خروجی شهر شفت بایستیم و مشاهده کنیم فقط مدیرانی که با ماشین دولتی و ماشین خدمت مردم جهت ایاب و ذهاب شخصی خود استفاده می کنند
    کدام قانون این موضوع را تایید می کند. حتی آن مسئولینی که طبق قانون باید در محل خدمتشان سکونت دائم داشته باشند ندارند،
    همین امر باعث شده که کارمندان آن ادارات نیز در رشت ، فومن. صومعه سرا ساکن شوند و در نتیجه شفت تبدیل می شود به شهر مرده ها که فقط در ساعات اداری زنده می شود و دوباره در خواب عمیق فرو خواهد رفت
    این مشکل فقط بدست توانای مردم شریف که در این شهرستان سکونت دارید انجام می شود و قطعا مطالبات رسانه ها هم تاثیر خواهد داشت.
    به امید شهری آباد با همت بومی های این شهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا