شکاف بین مردم و مسئولین شفت ؛ چالشی برای توسعه و پیشرفت

dadrasتوسعه شفت در طول تاریخ همواره یکی از دغدغه ها و مطالبات جدی و اساسی مردم شفت بوده و هست ، به طوری که هم اکنون پس از گذشت زمان ، مردم در اکثر محافل و مجالس ، توسعه و پیشرفت شفت را در حوزه های مختلف اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی و عمران و آبادانی پیگیری و رصد می نمایند .
( آقای نادر افشاریان یکی از شهروندان و فرهنگیان خوش نام شفتی ، نویسنده کتاب تاریخ شفت بصورت مبسوط و کلی دلایل عقب ماندگی شفت را تبین و تشریح نموده اند که خواندن این کتاب خالی از لطف نیست.)
 در حقیقت در توسعه و بهبود شفت عوامل زیادی دخیل می باشند و لیکن یکی از راهکارهای مهم و تاثیر گذار ، ارتباط صمیمانه مردم و مسئولین می باشد . ارتباطی که در سال ۷۴ بخش شفت را به شهرستان ارتقاء داد و موجب تغییر و تحولات اساسی شد و با مشارکت مردم و مسئولین زمین فرمانداری به صورت رایگان برای ساخت در اختیار مسئولین قرار گرفت و حتی از سوی مردم چند دستگاه خودرو برای فرمانداری شفت خریداری شد. امروز اگر مردم به راحتی به فرمانداری و سایر ادارات مراجعه می کنند و مشکلات اداری خود را در شهرستان حل و فصل می نمایند  ؛ همه این برکات و دستاورد ها  ، در سایه ارتباط ارگانیک میان مردم و مسئولین بوده است .
همچنین عامل دیگری که میتواند به توسعه و پیشرفت شفت کمک نماید ، استقرار و اسکان مدیران با خانواده آنان در شفت می باشد .
متاسفانه چند سالی است که مدیران بعد از اتمام وقت اداری شهرستان را به مقصد محل زندگی خود در شهرستان دیگر ترک می کنند و با مدیریت موبایلی شهرستان محل خدمت خود را مدیریت می نمایند که این رفتار مدیران بر خلاف قانون و مقررات نظام اداری و استخدامی می باشد و می تواند برای مردم و مسئولین تبعات داشته باشد .
اتفاقا آقای نجفی استاندار محترم نیز در جلسه شورای اداری شفت ، به عدم استقرار مدیران بعد از ساعت اداری  اشاره کردند و به نوعی مدیران شهرستان را به چالش کشیدند.
به هر حال همه شواهد و قرائن نشان می دهد در شهرستان شفت تعامل میان مردم و مسئولین بیشتر جنبه شعاری و تشریفاتی پیدا کرده و دیگر شاهد آن شادابی و نشاط گذشته بین مردم و مسئولین نمی باشیم و هر کس به دنبال منافع شخصی خود است . به عبارت دیگر شکاف و فاصله بین مردم و مسئولین در توسعه شفت باز دارنده بوده و شفت را از کاروان توسعه و مطالبات مردم عقب انداخته است . بد نیست برای روشن شدن ادعای خود یک نمونه از خاطرات گذشته خود را بیان نمایم :
در دوره دوم شورای شهر که بنده افتخار مدیریت شهرداری شفت را عهده دار بودم ، یک تجربه ای از حاج آقا بدیعی امام جمعه وقت به یادگار دارم که در بهبود و اتصال این پیوند گسسته ی امروز راه گشاه خواهد بود :
در سال۸۴ بعد از وقوع یک برف سنگین ، گزارشی مکتوب از نقاط ضعف و قوت شهرداری به دستمان رسید و ترجیحا به دلیل مستهلک بودن لودر شهرداری تقاضای یک دستگاه لودر از وزیر وقت کشور نمودیم . با توجه به اینکه رابطه خوبی بین امام جمعه شفت با موسوی لاری وزیر کشور وقت برقرار بود ،  از این فرصت و پناسیل مادی و معنوی استفاده کردیم و یک روز ساعت ۴ بعد از ظهر به اتفاق فرماندار وقت ، امام جمعه و اعضای شورای شهر شفت و احمد سرگوراب خدمت وزیر رسیدیم و ماحصل دوساعت دیدار و گفتگوی حضوری ، یکدستگاه لودر به نرخ دولتی و با اقساط دراز مدت بود که امروز شفت از ثمرات لودر فوق در بخش های عمرانی و جاری بهره برداری می کند .قطعا حرکت خداپسندانه حاج آقا بدیعی هرگز فراموش نمی شود .
  امروز این تعامل و همکاری را نمی بینیم و یا بسیار ضعیف مشاهده می کنیم . نمونه و مصداقش اینکه شهروندان ما از فقدان پاکخانه یا غسالخانه برای شستشوی اموات خود واقعا در رنج و عذاب هستند و احداث غسالخانه را یکی از مطالبات جدی خود می دانند . هر چند تجهیز ، ساخت و راه اندازی غسالخانه جزء وظایف ذاتی شورا و شهرداری می باشد اما از آنجایی که بین غسالخانه و مسایل شرعی رابطه مستقیم وجود دارد ، فلذا مردم مسایل شرعی و احداث چنین مکانی را از امام جمعه خود که نماینده مستقیم مقام معظم رهبری است توقع و انتظار دارند که پیگیری مجدانه ای داشته باشند و آن را از مسئولین ذیربط مطالبه گری نمایند .
با توجه به نفوذ مادی و معنوی که امام جمعه میان مردم و مسئولین دارند لذا عقل و منطق حکم می کند ، ایشان از ظرفیت حقیقی و حقوقی خود استفاده کرده و در تأمین اعتبار پروژه ساخت غسالخانه و حتی تهیه زمین رایگان از خیرین و معتمدین محل ، پشتیبان شورای شهر نیز باشند تا با این اقدام خداپسندانه مانند تلاش حاج آقا بدیعی در اذهان مردم متدین شهرستان ماندگار شوند.
  انصافا شهرستان شفت با ۶۵ هزار نفر جمعیت و با داشتن ظرفیت های ارزشمند ، شایسته نیست که مردم برای شستشوی اموات خود به شهرستانهای همجوار مراجعه کنند .
  در حالیکه زمان به سرعت در حال سپری شدن است ، پیوند صمیمانه مسئولین و مردم می تواند این کمبود ها را جبران نماید . پس به قول عزیزی گرانمایه ، تا خیلی زود دیر نشده کاری کنیم که دست روی دست گذاشتن فایده ای ندارد .

 ای که دستت می رسد کاری بکن                 پیش از آن از تو نیاید هیچ کار

  میرشمس دادرس

‫۶ دیدگاه ها

  1. درود جناب آقای دادرس
    امیدوارم با نگاه نکته بینی که ازجنابعالی سراغ دارم دیگرکمبودها رانیزباقلم شیوای خود منعکس فرمایید
    ارادتمند مجیدانصاری

  2. جناب آقای دادرس
    ضمن سلام و عرض ادب و تقدیر و تشکر از متن مفید و پرمحتوای شما،حضورتان عارضم که به زعم بنده با وجود دلایل متعددی که در باب عقب ماندگی شهرستان شفت از کاروان توسعه توسط بزرگان و کارشناسان برشمرده شده است در دسترس ترین و کم هزینه ترین عنصر همچنان مغفول مانده و آن مطالبه آحاد مردم به انحاء مختلف است . مردم می بایست مطالبه خود را بیشتر کنند و به موازات مسئولیتی که بر دوش مسئولین می گذارند از آنها مطالبه جدی داشته باشند وگرنه این سریال همچنان تکرار شدنی است . خوشبختانه با گسترش فضاهای مجازی و رسانه های گوناگون این امر با شدت بیشتری در حال رشد می باشد . لازم است از مهندس دلخوش عزیز به جهت فراهم کردن بستر مناسب جهت عنوان درد دلها و نقصانهای شهرستان تشکر نمایم . به امید فردایی بهتر برای شهرستان شفت

    1. آقای امام جمعه در ساختن مصلی نقش خاصی ندارن…پولشو داره دولت میده…درضمن آقای دادرس در زمان خدمت خودشون چکار برای شفت کردن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا