پنیر و آنچه باید بدانید

به گزارش ورس از شفقنا ؛  الجزیره نوشت: پنیر همواره جزو غذاهای اصلی مصرفی مردم تا قرن های متمادی بوده  و هنوز هم عنصر اصلی سفره های مردم جهان را تشکیل می دهد.

به گزارش شفقنا، الجزیره نوشت: در غذاهای اروپایی نسبت به سایر کشورهای جهان از پنیر بیشتری استفاده می شود و این قاره سهم بزرگی از پنیر جهان را تشکیل می دهند.

براساس اعلام سرویس کشاورزی خارجی وابسته به وزارت کشاورزی آمریکا، حجم تولید جهانی پنیر در سال هعای ۲۰۲۳- ۳۰۲۴ به ۲۲.۲ میلیون تن رسید.

اعراب نخستین سازندگان پنیر در جهان؟

براساس گزارش الجزیره، چنین اعتقادی وجود دارد که اصل پنیر به کشورهای عربی برمی گردد و گفته می شود که یک تاجر عرب به صورت تصادفی وهنگامی که قصد سفر  به بیابان داشت مقداری شیر را در یک کیسه ساخته شده از معده گوسفند با خود برد. ماده ای به نام مایه پنیر که در غشای معده گوسفند یافت می شود، همراه با گرمای خورشید باعث جدا شدن شیر و انعقاد آن شد وهنگامی به مقصدش رسید، محتویات کیسه طعم فوق العاده ای داشت و از آن زمان به بعد پنیر رایج گشت.

۱۰ کشور اول مصرف کننده پنیر در جهان

براساس این گزارش، پنیر از طریق تجارت از جهان عرب به اروپا رسید و در آن به شکوفایی رسید و مردم اروپا به اصلی ترین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان پنیر در جهاند تبدیل شدند به طوری که مصرف سرانه هرفرد از پنیر در کشورهای اتحادیه اروپا به ۲۰.۵ کیلوگرم در سال می رسد.

در زیر ده کشور اول مصرف کننده پنیر در جهان را از حیث سرانه مصرف در سال ۲۰۲۳ براساس گزارش پایگاه «استاتیستا» می بینید:

۱- کشورهای اتحادیه اروپا: ۲۰.۵ کیلوگرم/انفرادی.

۲- آمریکا: ۱۷.۹۶ کیلوگرم/هر نفر.

۳- کانادا: ۱۴.۵۹ کیلوگرم به ازای هر نفر.

۴- استرالیا: ۱۳.۸۱ کیلوگرم/هر نفر.

۵- انگلستان: ۱۱.۵۲ کیلوگرم به ازای هر نفر.

۶- روسیه: ۹.۹ کیلوگرم به ازای هر نفر.

۷- آرژانتین: ۹.۶۱ کیلوگرم/هر نفر.

۸- نیوزلند: ۷.۶۵ کیلوگرم به ازای هر نفر.

۹- بلاروس: ۷.۳۷ کیلوگرم به ازای هر نفر.

۱۰- مکزیک: ۴.۹۳ کیلوگرم/هر نفر.

۱۰ کشور اول تولید کننده پنیر در جهان

سرویس کشاورزی خارجی وابسته به وزارت کشاورزی آمریکا ده کشور اول تولید کننده پنیر در جهان را به شرح زیر اعلام کرد:

۱- کشورهای اتحادیه اروپا: ۱۰.۴ میلیون تن.

۲- آمریکا: ۶.۴۵ میلیون متریک تن.

۳- روسیه: ۱.۱ میلیون متریک تن.

۴- برزیل: ۷۷۰ هزار متریک تن.

۵- کانادا: ۵۲۲ هزار متریک تن.

۶- آرژانتین: ۵۲۰ هزار متریک تن.

۷- انگلستان: ۵۲۰ هزار متریک تن.

۸- مکزیک: ۶۶۵ هزار متریک تن.

۹- استرالیا: ۴۲۵ هزار متریک تن.

۱۰- نیوزلند: ۴۰۰ هزار متریک تن.

حقایقی جالب درباره پنیر که شاید ندانید

براساس گزارش انجمن بین المللی تولیدات لبنی، بیش از دو هزار نوع پنیر در جهان وجود دارد که مهمترین آنها «موتزارلا»، «چدار»، «فتا» و «کاتیج»، و بسیاری دیگر هستند.
پنیر حدود یک دهم حجم شیری که از آن ساخته می شود را تشکیل می دهد. یعنی از هر ۱۰ کیلوگرم شیر یک کیلوگرم پنیر تولید می شود.
براساس گزارش وبسایت دانشگاه هاروارد، یک اونس پنیر سفت یا یک تکه تقریبا به اندازه انگشت شست شما حاوی حدود ۱۲۰ کیلوگرم کالری ، ۸ گرم پروتئین، ۶ گرم چربی اشباع شده و ۱۸۰ میلی گرم کلسیم است.
لبنیات پرچرب مقادیر زیادی چربی اشباع شده و کلسترول دارند و از حدود ۷۰ درصد چربی اشباع شده، ۲۵ درصد چربی تک غیر اشباع و ۵ درصد چربی غیراشباع چندگانه تشکیل می شود. از آنجا که مصرف مقادیر بالای چربی اشباع شده می تواند سطح کلسترول بد را بالا ببرد و همچنین از آنجا که پنیر در اغلب موارد حاوی درصد بالایی از سدیم است، برهمین اساس مصرف پنیر در مقادیر محدود توصیه می شود زیرا ترکیبات آن می تواند به سلامتی انسان ضربه بزند.

از طريق
شفقنا
منبع
الجزیره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا