برداشت مکانیزه ۱۱ هزار هکتار از اراضی شالیزاری شفت
مدیر جهاد کشاورزی شفت با بیان اینکه این شهرستان ۱۴هزار و ۳۳۶ هکتار اراضی شالیزاری دارد افزود : ۸۵ دستگاه کمباین کار برداشت این محصول را در سطح ۱۱ هزار هکتار انجام میدهد.
به گزارش ورس ، محمدرضا یوسف نژاد افزود: مشکلات فنی کمباینها در زمان برداشت در مزرعه قابل رفع نبوده و لازم است در زمان بازسازی کمباین ها، عملیات معاینه فنی صورت گیرد.
وی با تاکید بر ضرورت معاینه فنی کمباینهای برداشت برنج افزود: انجام معاینه فنی و اطمیـنان از سلامت قطعات ادوات کشاورزی و کمباینهای برداشت محصولات، نقش قابل ملاحظهای در تسریع برداشت محصول، جلوگیری از کاهش کیفیت و شکستگی دانهها در مراحل برداشت داشته و از دلایل مهم افزایش ضریب تبدیل شلتوک است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شفت تصریح کرد: سلامت کمباین برداشت برنج موجب کاهش دانههای شکسته، افزایش عملکرد محصول اصلی و سود اقتصادی بیشتر به کشاورزان شده و در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی است.
یوسف نژاد ادامه داد: ریزش قبل از برداشت، دانههای کوبیده نشده یا جدا نشده از خوشه در خرمنکوب، دانههای شکسته و پوست کنده در خرمنکوب، ریزش دانههای سالم همراه باد و ریزش دانه از بدنه کمباین در معاینه فنی مورد بررسی، کنترل و بازبینی قرار میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: درصد قابل توجهی از مشکلات فنی کمباینها در زمان برداشت در مزرعه قابل رفع نبوده و لازم است در زمان بازسازی کمباین ها، عملیات معاینه فنی صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در جریان اجرای این طرح، کمباینها بازدید و اشکالات فنی هر کمباین به صاحب آن متذکر و نسبت به رفع عیب اقدام و سپس کارت معاینه فنی صادر میشود
یوسف نژاد خاطرنشان کرد: دریافت سوخت در ازای ارائه کارت معاینه فنی خواهد بود و اتحادیه کمباین داران موظف است پس از انجام معاینه فنی برچسب الصاق و کارت معاینه فنی برای همان کمباین صادر کند و سوخت کمباین بر اساس سهمیه هر روستا در اختیار کمباین داران قرار دهد.