افتتاح سد لاستیکی ماسال تا دهه فجر/ جنگل های سوخته؛ اولویت کاشت درخت
به گزارش ورس از ایسنا استاندار گیلان، در راستای تکمیل سد لاستیکی ماسال گفت: سد، صد درصد تمام شده و امیدواریم تا دهه فجر امسال شاهد بهرهبرداری از سد باشیم.
اسدالله عباسی عصر امروز، ۶ آذرماه در جریان سفر شهرستانی به ماسال، به صورت میدانی از روند اجرای تعدادی از پروژههای عمرانی و زیر ساختی این شهرستان بازدید به عمل آورد.
وی از پروژه تعریض جاده کلیبر به ماسال محدوده پیچ روستای خودبچر به ماسال بازدید کرد و برای تسریع در اجرای این پروژه دستوراتی صادر کرد.
استاندار گیلان همچنین از پروژه سد لاستیکی ماسال بازدید کرد و در جمع اهالی روستای پنگاپشت بخش شاندرمن این شهرستان حضور یافت و به مطالبات مردم در موضوعات مربوط به برق و راه و دیگر موارد طرح شده از سوی اعضای شورا و دهیاری رسیدگی کرد.
عباسی چندی قبل به اهالی پنگاپشت موضوع گازدارشدن این روستا را وعده داده بود که در این سفر مردم از استاندار گیلان برای تحقق این مهم قدردانی کردند.
وی در ادامه در نشست بررسی پروژه های عمرانی شهرستان ماسال شرکت کرد.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم کار جهادی برای حل مشکلات مردم، به وقوع حریق جنگلی در این شهرستان و سایر مناطق استان به دنبال وزش باد گرم اشاره و اظهار کرد: گیلان استان حادثه خیز است و سالانه با مخاطراتی همچون سیل و تندباد و آتش سوزی و… مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه گیلان مملو از زیبایی و سرسبزی است، اما آسیب هایی نیز دارد، عنوان کرد: مدیران و مسئولان با وحدت و یکپارچگی و هم افزایی باید از حوادث پیشگیری کنند.
عباسی خواستار توسعه زیرساختها به ویژه در مناطق روستایی شد و تصریح کرد: شاخص برخورداری شهرستان ماسال از گاز ۹۹.۵ درصد است و خوشبختانه مشکلات برخی از مناطق روستایی را کاهش دادیم.
استاندار گیلان با بیان اینکه مردم روستایی باید از رفاه نسبی برخوردار باشند، گفت: مزیت شهرستان ماسال گردشگری است و لذا برای توسعه گردشگری باید به تکمیل زیرساختها بپردازیم تا برای مردم درآمدزایی شود؛ در واقع مردم روستا باید از طریق گردشگری کسب درآمد کنند، نه اینکه فقط به ویلاسازیهای چند میلیاردی بپردازیم که آوردهای برای روستا ندارد و فقط زمین های کشاورزی را از بین میبرد و مصرف آب و برق را افزایش میدهد.
وی ویلانشینی را متفاوت با روستانشینی دانست و تاکید کرد: باید در چارچوب قانون به نفع روستاییان عمل کنیم تا در روستا بمانند و به تولید بپردازند.
عباسی عمده عامل وقوع حریق در اراضی جنگلی را بی توجهیهای مردم دانست و اضافه کرد: با هماهنگی شورای تامین ورودی و خروجی جنگل به ویژه در این ایام سال باید مدیریت شود تا افراد سودجو و فرصت طلب اقدام به تخریب جنگلها نکنند.
وی از اداره کل منابع طبیعی خواست مناطق جنگلی دچار آتش سوزی شده و سوخته را اولویت درختکاری قرار دهد و بیان کرد: باید شرایط به گونهای باشد که کسی جرات قاچاق چوب را نداشته باشد؛ حفاظت از عرصههای جنگلی بسیار مهم است و طی روزهای اخیر تلاش زیادی برای اطفای آتش صورت گرفت، زیرا این جنگلها هیرکانی و میراث گذشتگان بوده و باید باقی بماند.
استاندار گیلان با بیان اینکه روستاییان و جنگل نشینان و دامداران دیدهبان ما در عرصههای ملی هستند و خودشان از جنگلها و مراتع حفاظت میکنند، اضافه کرد: باید موارد رفاهی زندگی همچون آب و برق و گاز و راه را به روستاییان برسانیم.
وی همچنین به تکمیل سد لاستیکی ماسال اشاره کرد و گفت: ساخت این سد، صد درصد تمام شده و امیدواریم تا دهه فجر امسال شاهد بهرهبرداری از سد باشیم.
عباسی تقویت شبکه فرسوده برق و آب در مناطق روستایی این شهرستان را در دستور کار قرار داد و خاطرنشان کرد: روستاییان دامدار تولیدکننده گوشت و لبنیات هستند و لذا باید نگرانی های آنان را رفع کنیم. بنیاد مسکن نسبت به بازنگری و اجرای طرح های هادی در قالب ماده ۴ قانون ساماندهی مسکن اقدام کند.
استاندار گیلان با بیان اینکه تاکنون ۳۰۰۰ هکتار از اراضی ملی به نفع مردم شهرستان ماسال رفع تداخل و تثبیت مالکیت شده است، بیان کرد: ادارات کل منابع طبیعی و حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن همکاریهای لازم را داشته باشند تا محرومیتها کاهش یابد.
وی تامین برق و آب شرب، راهداری، راهسازی و روکش آسفالت، فیبر نوری، آموزش، بهداشت و درمان و… را از دیگر اولویتهای مناطق روستایی دانست و گفت: آب منطقهای لایروبی و دیواره سازی رودخانههای شهرستان ماسال را انجام دهد تا در طغیانها شاهد خسارت دیدن مردم نباشیم.
عباسی در پایان به مسئله انتخابات و اهمیت آن برای کشور و نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: انتخابات برای نظام ما سرنوشت ساز است و همگان باید در مردم سالاری دینی شرکت داشته باشند.
.