داستان‌های ناشنیده از جام جهانی ۱۹۳۸/ اولین ناکامی آلمان نازی!

[ad_1]

جام جهانی ۱۹۳۸ به عنوان سومین جام جهانی تاریخ، نکات جالبی را در دل خود دارد.

به گزارش ورس از ایسنا، به بهانه برگزاری بیست و دومین دوره رقابت‌های جام جهانی فوتبال، هر روز یکی از جام‌جهانی‌های برگزار شده را نه با نگاه معمول بلکه با نگاهی به نکات کمتر دیده و گفته شده و گاهی نوستالوژی آن جام، مرور می‌کنیم.

* قسمت سوم: جام جهانی ۱۹۳۸

قصه میزبانی فرانسه

کنگره فیفا برای مشخص کردن میزبانی سومین دوره جام جهانی در برلین آلمان برگزار شد تا هیتلر با اقتباس از کار موسولینی در ۴ سال قبل بتواند میزبانی این دوره را بر عهده بگیرد. سه کشور فرانسه، آرژانتین و آلمان برای میزبانی این دوره کاندیدا شدند که سرانجام فرانسوی‌ها با لابی قدرتمندتر توانستند میزبانی را به دست بیاورند. مسافت دور آرژانتین نسبت به کشورهای اروپایی دلیل اصلی رای نیاوردن این کشور برای میزبانی بود که البته با قهر آرژانتینی‌ها با فیفا و شرکت نکردن در جام جهانی همراه شد.

همچنین به دلیل تجربه نامطلوب المپیک برلین و کشور تحت سلطه هیتلر، آلمانی‌ها نیز نتوانستند رقابت خوبی برای گرفتن میزبانی دوره سوم جام جهانی کسب کنند و سرانجام فرانسه ۱۹، آرژانتین ۳ و آلمان یک رای از ۲۳ عضو مجمع فیفا کسب کردند.

شرایط میزبانی فرانسه

فرانسه مشکلی برای میزبانی در این دوره نداشت و البته بزرگترین ورزشگاه آن زمان این کشور یعنی ورزشگاه کلمب برای المپیک ۱۹۲۴ بازسازی شده بود و با ظرفیت ۸۰ هزار نفری، ۳۶ کیلومتر با شهر پاریس فاصله داشت. همچنین ورزشگاه “پارک د پرنس” شهر پاریس (ورزشگاه فعلی باشگاه پاری سن‌ ژرمن) نیز ظرفیت خود را به ۴۵ هزار نفر افزایش داد تا آماده برگزاری افتتاحیه جام جهانی ۱۹۳۸ باشد. شهرهای پاریس، تولوز، لوهاور، مارسی، رمس، بوردو و استراسبورگ میزبان این دوره بودند.

ورزشگاه کلمب فرانسه

غیبت نامداران

این دوره جام جهانی نیز غایبان بزرگی حتی بزرگ‌تر از دوره قبل داشت. انگلیس هنوز با فیفا در تضاد بود و تیمی را راهی این مسابقات نکرد. اسپانیا که در دوره قبل تا نیمه‌نهایی رفته بود و بسیاری شانس قهرمانی این تیم را در این دوره زیاد می‌دانستند، به دلیل جنگ داخلی نتوانست حضور پیدا کند. اتریش، تیم تحسین برانگیز دوره قبل تحت سلطه آلمان نازی قرار گرفته بود و تیمی برای حضور در این مسابقات نداشت.

آرژانتین به دلیل کسب نکردن میزبانی و همچنین متشنج بودن این کشور، تیمی را راهی این دوره نکرد و اروگوئه هم تیمی نداشت که بتواند به جام جهانی بفرستد.

آلمان نازی هیتلر و خودکشی ستاره ژرمن‌ها

کشور آلمان که در آن زمان گوش به فرمان هیتلر بود، به اتریش حمله کرده بود و این کشور را هم تحت سلطه خود گرفته بود. با وجود نگرفتن میزبانی، آلمانی‌ها مصمم بودند که با شرکت در این مسابقات، قهرمانی این دوره را کسب کنند و سعی داشتند از تیم تحسین برانگیز و اینک منحل شده اتریش نیز به زور بازیکنانی را وارد تیم خود کنند. سرانجام چهار بازیکن اتریشی به عضویت آلمان در آمدند و ماتیاس سیندلر، مهاجم نوک آلمانی که بسیاری او را بهترین مهاجم نوک تمام ادوار می‌دانستند به دلیل حضور نیافتن در تیم ملی خودکشی کرد.

داستان‌های ناشنیده از جام جهانی ۱۹۳۸/ اولین ناکامی آلمان نازی!

اولین آسیایی تاریخ جام جهانی

در یکی از گروه‌های انتخابی ژاپن و هند شرقی هلند (اندونزی) باید برابر هم قرار می‌گرفتند که ژاپنی‌ها قصد رویارویی با این تیم را نداشتند و در نتیجه انصراف دادند تا هند شرقی هلند به عنوان اولین تیم آسیایی در جام جهانی حاضر شود. مسابقات انتخابی سومین دوره جام جهانی مثل امروز نبود و امکان برخورد تیم‌ها از قاره‌های مختلف در یک گروه وجود داشت؛ فلسطین در دوره انتخابی با تیم‌های یونان و مجارستان هم‌گروه بود که از صعود به جام جهانی بازماند.

هند شرقی هلند در این دوره به مجارستان خورد و با ۶ گل شکست خورد اما سبک متفاوت بازی این تیم سبب شد تا حتی با وجود شکست سنگین در شهر رمس، هواداران این تیم را تشویق کنند. استفاده از بازیکنان ریز جثه و پاسکاری‌های کوتاه در بازی هند شرقی، بعدها سبک بازی نوینی را به وجود آورد و حتی استفاده از کرنر کوتاه نیز ابداع آن‌ها بود.

اطلاعات کلی

جام جهانی ۱۹۳۸ با حضور کوبا، رومانی، سوییس، آلمان، چکسلواکی، هلند، فرانسه، بلژیک، مجارستان، هند شرقی هلند، برزیل، لهستان، سوئد، ایتالیا و نروژ برگزار شد. اتریش هم توانسته بود در مسابقات انتخابی جواز حضور در این دوره را کسب کند اما تا شروع جام جهانی، تیم ملی این کشور – به دلیل ادغام اتریش به آلمان نازی – منحل شده بود و سوئدی‌ها بدون بازی به یک چهارم صعود کردند.

تیم ملی ایتالیا با پیروزی ۴ بر ۲ برابر مجارستان قهرمان شد و برزیل به مقام سوم رسید.

نکات جالب و کمتر شنیده شده

– در این دوره، تیم‌ها پس از تساوی، ۵ روز استراحت می‌کردند و سپس بازی تکراری را برگزار می‌کردند. در جام جهانی قبلی در صورت تساوی دو تیم، بازی مجدد ۲۴ ساعت بعد برگزار می‌شد.

– پیش از پله، لئونیداس، مهاجم درخشان برزیلی‌ها در این دوره برای نخستین بار لقب “مروارید سیاه” را از هواداران این تیم گرفت. او در بازی خاطرانگیز برابر لهستان که با پیروزی ۶ بر ۵ تیمش برابر لهستان پس از ۱۲۰ دقیقه تلاش همراه شد، هت‌تریک کرد کرد و ادعا کرد که اگر زمین گل و لای نداشت، ۲ گل بیشتر از ویلموفسکی – که ۴ گل در آن بازی زد – به ثمر می‌رساند.

– در همان بازی برزیل و لهستان به دلیل گل و لای بودن زمین شهر استراسبورگ، لئونیداس برای دقایقی کفش‌هایش را در آورد تا راحت‌تر بازی کند که داور پس از چند دقیقه به دلیل قوانین او را مجبور کرد کفش‌هایش را به پا کند.

– ویتور پوزو، سرمربی تیم فوتبال ایتالیا نسبت به جام جهانی قبلی، تنها ۲ بازیکن تیم قبلی را با خود آورده بود اما با وجود همه این تغییرات، تیمش قهرمان دنیا شد.

داستان‌های ناشنیده از جام جهانی ۱۹۳۸/ اولین ناکامی آلمان نازی!

– آلمانی‌ها در مراسم پیش از شروع بازی سلام نازی می‌دادند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا