فصل دوم از باب اول قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب (در امور مدنی) از مواد ۲۶ تا ۳۰ به موضوع “اختلاف در صلاحیت دادگاه ها و ترتیب حل آن” پرداخته است.
به گزارش ورس از ایسنا، در ادامه گزارشهای آشنایی با قوانین، فصل دوم از باب اول(در صلاحیت دادگاهها) از قانون «آیین دادرسی مدنی» را مرور میکنیم.
فصل دوم – اختلاف در صلاحیت و ترتیب حل آن
ماده ۲۶ – تشخیص صلاحیت یا عدم صلاحیت هر دادگاه نسبت به دعوایی که به آن رجوع شده است با همان دادگاه است. مناط صلاحیت تاریختقدیم دادخواست است مگر در موردی که خلاف آن مقرر شده باشد.
ماده ۲۷ – درصورتی که دادگاه رسیدگیکننده خود را صالح به رسیدگی نداند با صدور قرار عدم صلاحیت، پرونده را بهدادگاه صلاحیتدار ارسالمینماید. دادگاه مرجوعالیه مکلف است خارج از نوبت نسبت به صلاحیت اظهارنظر نماید و چنانچه ادعای عدم صلاحیت را نپذیرد، پرونده را جهت حل اختلاف به دادگاه تجدیدنظر استان ارسال میکند. رای دادگاه تجدیدنظر در تشخیص صلاحیت لازمالاتباع خواهد بود.
تبصره – درصورتی که اختلاف صلاحیت بین دادگاههای دوحوزه قضایی از دو استان باشد، مرجع حل اختلاف بهترتیب یادشده، دیوان عالیکشور میباشد.
ماده ۲۸ – هرگاه بین دادگاههای عمومی، نظامی و انقلاب در مورد صلاحیت، اختلاف محقق شود همچنین در مواردی که دادگاهها اعم از عمومی، نظامی و انقلاب به صلاحیت مراجع غیر قضایی از خود نفی صلاحیت کنند و یا خود را صالح بدانند، پرونده برای حل اختلاف به دیوان عالی کشورارسال خواهد شد. رأی دیوان عالی کشور در خصوص تشخیص صلاحیت، لازمالاتباع میباشد.
ماده ۲۹ – رسیدگی بهقرارهای عدم صلاحیت در دادگاه تجدیدنظر استان و دیوانعالی کشور، خارج از نوبت خواهد بود.
ماده ۳۰ – هرگاه بین دیوان عالی کشور و دادگاه تجدیدنظر استان و یا دادگاه تجدیدنظر استان با دادگاه بدوی درمورد صلاحیت اختلاف شود حسبمورد، نظر مرجع عالی لازمالاتباع است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: کمیسیون تلفیق در جریان بررسی مواد الحاقی به لایحه برنامه، دو ماده مربوط به حقوق مستمریبگیران و بازنشستگان را مراعا گذاشت.
با تصویب مجلس، بانک مرکزی موظف به ارائه برنامه عملیاتی سالانه مربوط به کاهش نرخ تورم حداکثر تا پایان فروردین ماه هر سال شد.
نایبرئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: معطل ماندن طرح شفافیت قوای سهگانه در هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت، علیرغم رفع ایرادات مورد نظر در مجلس قابل قبول نیست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به این سوال که چرا خراسان رضوی با وجود خشکسالی، رتبه ۲۸ از اعتبارات آب کشور را داراست، گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳، بر طبق نظر استاندار خراسان رضوی و وزیر نیرو، منابع تکمیلی را اختصاص خواهیم داد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام
ایمیل
وب سایت