به گزارش ورس ، معین بزرگی از سال ۹۲ تا سال ۹۷ دهیار روستای عثماوندان بود . وی که دانش آموخته رشته عمران است ؛ در دوره ششم نیز با اعتماد مردم در شورای اسلامی این روستای حضور دارد .
فصل نامه شفت نو در گفتگویی با وی ، مسایل و چالش های روستای عثماوندان را مرور کرده است که در پی می آید :
بر اساس ماده ۶۸ قانون شوراها وظایف و اختیارات شورای اسلامی روستا عبارت است از:
۱- نظارت بر حسن اجرای تصمیمهای شورای اسلامی روستا. ۲-بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارساییهای موجود در روستا وتهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی و عملی در این زمینهها و ارایه آن بهمقامات مسئول ذیربط. ۳-جلب مشارکت و خودیاری مردم و همکاری با مسئولان اجراییوزارتخانهها و سازمانهایی که در ارتباط با روستا فعالیت میکنند و ایجادتسهیلات لازم جهت پیشبرد امور آنها. ۴- تبیین و توجیه سیاستهای دولت و تشویق و ترغیب روستاییانجهت اجرای سیاستهای مذکور. ۵-نظارت و پیگیری اجرای طرحها و پروژههای عمرانی اختصاصیافته به روستا. ۶-همکاری با مسئولان ذیربط برای احداث، اداره، نگهداری وبهرهبرداری از تاسیسات عمومی، اقتصادی، اجتماعی و رفاهی مورد نیازروستا در حدود امکانات. ۷-کمکرسانی و امداد در مواقع بحرانی و اضطراری مانند جنگ و وقوع حوادث غیر مترقبه و نیز کمک به مستمندان و خانوادههای بی سرپرست با استفاده از خودیاری های محلی. ۸-تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها. ۹-ایجاد زمینه مناسب جهت اجرای مقررات بهداشتی و حفظ نظافت و تامین بهداشت محیط. ۱۰-همکاری با نیروهای انتظامی جهت برقراری امنیت و نظم عمومی. ۱۱-ایجاد زمینه مناسب و جلب مشارکت عمومی در جهت اجرای فعالیتهای تولیدی وزارتخانهها و سازمانهای دولتی. ۱۲-جلب مشارکت و همکاری عمومی در انجام امور فرهنگی و دینی. ۱۳انتخاب فردی ذیصلاح به سمت دهیار برای مدت چهار سال براساس آییننامه مربوط و معرفی به بخشدار جهت صدور حکم.
اعضای شوراهای روستا باید افرادی باشند که به لحاظ آگاهی و اشراف بر مسائل درحد قابل قبولی باشند و به عنوان فردی تاثیرگذار مورد پذیرش جامعه قرار بگیرند.
همچنین خود را تافته جدابافته ندانند و برای حل مشکلات تمام گروههای مردم گام بردارند و به فکر آبادانی روستا باشند.
ایجاد بازارچه و همچنین توسعه گردشگری در روستا، باعث درآمد پایدار خواهد شد.
یکی از راه های جلوگیری از مهاجرت بی رویه ، ایجاد اشتغال در روستا می باشد . دولت می تواند با پرداخت تسهیلات کم بهره و پیگیر شدن مسولین ذیربط برای اجرای صحیح آن ، در این راستا گام بردارد.
مورد دیگر حمایت دولت از کشاورزان می باشد . متاسفانه می بینیم ،کشاورزی روز به روز در حال از بین رفتن می باشد ؛ دلیل این امر حمایت نکردن از کشاورزان می باشد .در همین سال زراعی جاری ، کشاورزان باید برای تهیه سموم و کودهای مورد نیاز تقریبا ۵میلیون تومان در هر هکتار پرداخت کنند ؛ هزینه های دیگر هم بماند که واقعا برای کشاورزان سنگین می باشد.
آسیب های جدی که روستا ی ما و حتی دیگر روستا ها را تهدید می کند مهاجرت بی رویه مردم روستا به شهر ، فروش زمین های کشاورزی به افراد غیر بومی ، هزینه های سنگین در خصوص دریافت مجوز ساخت وساز برای بومی ها ، اجرا نشدن کامل طرح هادی روستا ، و … است.
یک فرد روستایی جهت دریافت پروانه ساختمانی سلسه مراتب اداری طاقت فرسایی را باید طی کند که دور از انصاف می باشد.
در روستای ما بنیاد مسکن حریم راه را ، معبر ۳۵متری اعلام می کند و از هرطرف ۱۷٫۵ متر عقب نشینی . اما اداره راه ، حریم سمت چپ راه راه ۳۲٫۵ متر و سمت راست را ۲۲٫۵ متر اعلام می کند. با این وضعیت زمینی برای فرد نمی ماند تا ساخت وسازی صورت گیرد ؛ ابن درحالی هست که مابین شهر شفت واحمدسرگوراب قرار داریم . حریم راه در شهرشفت از هرطرف۱۷٫۵ متر و در احمدسرگوراب هم ۱۷٫۵ متر رعایت می شود اما روستای عثماوندان در این وسط بنابر چه دلایلی! نمیدانم ! اینقدر باید حریم راه داشته باشد!
تقریباپنج ماه از عمر شورای دوره ششم می گذرد . در این مدت انتصاب دهیار جدید در روستا. ساخت و نصب تابلو در ورودی روستا. و تسطیح و شن ریزی برخی کوچه ها و پیگیری جهت تعویض تیربرق های چوبی به بتونی و تعویض سیم های برق به کابل خودنگه در این مدت بوده است.
مردم هرموقع پای کار آمده اند به یقین کارها به راحتی و سهولت به سرانجام خواهد رسید .ما هم در روستا بزرگان و پتانسیل خوبی داریم که بحق در مواقع لزوم یاری رسان ما بوده وهستند.
روستای عثماوندان در بین دو شهر شفت و احمدسرگوراب واقع شده است که دارای دو مسجد است . مسجد بالا محله عثماوندان داری یک بقعه به نام آقا پوستین دوز و مسجد جامع پیرمومن نیز داری بقعه آقا پیرمومن است . این روستا دارای سه کارخانه برنجکوبی ، یک کارگاه چوب بری،یک کارگاه بافندگی و یک کارگاه سازه های چوبی می باشد که در حال کار آفرینی می باشند.
بنده به عنوان خادم مردم روستا چند خواسته دارم که مطالبه مردم روستا هم می باشد . اول از همه اجرای طرح جاده سلامتت روستای عثماوندان در حاشیه کانال آبرسان است. منظور همان جاده ای است که در مالکیت اداره آبیاری با حریم خریداری شده آب منطقه ای می باشد. این جاده به لحاظ زیرساختی مورد تایید اداره راهداری است و آزمایشات خاکشناسی آن نیز انجام شده است . زمین حاشیه جاده نیز قبلا توسط آب منطقه ای خریداری و تملیک شده است . ؛ در این مسیر میتوان با کمترین هزینه محیطی مناسب و شاداب برای مردم روستای عثماوندان و … ایجاد نمود.
اجرای این طرح با محوریت سلامت ، ارتقای نشاط اجتماعی و اشتغالزایی را به همراه خود دارد، احداث مکان های فروش برای محصولات کشاورزی و صنایع وابسته در این مسیر گردشگری مورد توجه می باشد. این طرح به طول دو کیلومتر در سه باند مسیر خودرویی به عرض ۸ متر و پیاده راه به عرض ۵ متر و باند دوچرخه سواری به عرض ۴ متر همراه با ایجاد فضای سبز و نصب روشنایی همراه با نصب تجهیزات ورزشی لحاظ تهیه گردیده است و ،انتظار داریم که ترتیبی اتخاذ گردد تا این طرح عملیاتی گردیده ،تا مردم این دیار از نعمات دولت مردمی بهره مند گردند.
آسفالت کوچه های روستا که در اکثر کوچه ها خانواده های معظم شهدا و جانبازان عزیز ما زندگی می نمایند ، و همچنین تعیین تکلیف حرایم راه در محور اصلی شفت به عثماوندان به احمدسرگوراب ،است .
آب شرب روستا از کیفیت پایینی برخوردار می باشد ، انتظار حل این مشکل را داریم در حالی که چاه پشتیبان آب شهر شفت از حلقه چاهی که توسط خیر محترم این روستا اهدا گردیده است در روستا ی عثماوندان در حال بهربرداری می باشد.
تمهید مقدمات در خصوص سهولت در دریافت پروانه ساختمانی برای بومی های روستا و اجرا شدن طرح هادی روستا به طورکامل از دیگر درخواست های مردم است .
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام
ایمیل
وب سایت